Olive & Brick House

The renovation project focus in utilizing an unused space by merging it with the highly functioned adjacent space. We connect 3 existing spaces situated in a linear arrangement; laundry and drying, living room, and storage, and transform them into terrace, living room, and laundry and study room. We worked on transparency between these small rooms, by playing with partitions and glass doors.

 

“Transparency gives a sense of boundary but keep the vision through it.”

 

We use olive green and contrasting brick orange as the main color scheme of the space. We put the olive green that gives soothing feeling on the inner space and the orange that gives excitement and energy on the terrace, separated by glass door and vitrage. Simply by opening the door, the orange will get inside the inner space.

Status : proposal

Year : 2018

location : Jakarta

Area : 20m2